Uno, nessuno e centomila… Le Malvasie, tutte dal nome greco adattato dai Veneziani, sono tante: diversi vitigni, diverse vocazioni, diversi sapori. In Oltrepò è un fiore giovane e fresco.
Uno, nessuno e centomila… Le Malvasie, tutte dal nome greco adattato dai Veneziani, sono tante: diversi vitigni, diverse vocazioni, diversi sapori. In Oltrepò è un fiore giovane e fresco.
Grapes
Malvasia Bianca
Production Area
Torrazza Coste, Rovescala.
Winemaking
After soft pressing the must is separated from the skins. Some batches are cryo-macerated.
The must is transferred into thermo-regulated vats where fermentation starts. A second slow re-fermentation takes place in autoclave in order to develop carbon dioxide. Basically, the wine is bottled few months after production in order to preserve its typical aroma.
Imbottigliamento
Tendenzialmente il vino viene imbottigliato giovane affinchè possa mantenere il più a lungo possibile il tipico piacevole aroma.
Appearance
Lively bright lemon colour.
Alcohol
11,5% Vol.
Tasting Notes
Intense floral aroma of yellow rose and aromatic herbs like sage. The supple and mineral aroma is pleasantly stimulated by the effect of effervescence.
Pairings
Pairs well with vegetable and aromatic herb soups, omelettes, fish soups and creamy cheeses.
Serving Temperature
6-8° C
Size
75 cl
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Chardonnay
Ampio alla base e stretto all’imboccatura da vino bianco leggero