Barbera Oltrepò Pavese - vino rosso fermo

La generosa Barbera carducciana, intensa e rossa come i piccoli frutti che ricorda, tangibile segno del Vecchio Piemonte.

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Barbera

Oltrepò Pavese D.O.P.

La generosa Barbera carducciana, intensa e rossa come i piccoli frutti che ricorda, tangibile segno del Vecchio Piemonte.

Grapes

Barbera

Production Area

Codevilla, Torrazza Coste

Winemaking

Destemmed grapes are macerated in contact with the skins for 7/10 days. Then the must/wine is transferred into vitrified concrete vats in order to complete the slow fermentation. The wine is then stored in stainless steel tank until it’s ready for the botting.

Imbottigliamento

Dopo il necessario periodo di affinamento in vasche d’acciaio il vino viene messo direttamente in bottiglia nel caso del vino tranquillo o in autoclave per avviare la rifermentazione al fine di ottenere la presa di spuma.

Appearance

Still Ruby Red colour wine.

Alcohol

12,5% Vol.

Tasting Notes

Intense fruity and winey aroma. A full body wine with a round taste with a good acidity and flavours of red berry fruit like wild strawberries, redcurrants and raspberries.

Pairings

Excellent with cured meat especially Varzi salami, sausages, stuffed pastas like ravioli, stewed red and white meat and cheeses of medium seasoning.

Serving Temperature

14-16° C

Size

75 cl – 37,5 cl

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Il bicchiere indicato

Bourgogne
Ampio alla base, stretto all’imboccatura.

bourgogne