La generosa Barbera carducciana, intensa e rossa come i piccoli frutti che ricorda, tangibile segno del Vecchio Piemonte.
Barbera
Oltrepò Pavese D.O.P.
La generosa Barbera carducciana, intensa e rossa come i piccoli frutti che ricorda, tangibile segno del Vecchio Piemonte.
Grapes
Barbera
Production Area
Codevilla, Torrazza Coste
Winemaking
Destemmed grapes are macerated in contact with the skins for 7/10 days. Then the must/wine is transferred into vitrified concrete vats in order to complete the slow fermentation. The wine is then stored in stainless steel tank until it’s ready for the botting.
Imbottigliamento
Dopo il necessario periodo di affinamento in vasche d’acciaio il vino viene messo direttamente in bottiglia nel caso del vino tranquillo o in autoclave per avviare la rifermentazione al fine di ottenere la presa di spuma.
Appearance
Still Ruby Red colour wine.
Alcohol
12,5% Vol.
Tasting Notes
Intense fruity and winey aroma. A full body wine with a round taste with a good acidity and flavours of red berry fruit like wild strawberries, redcurrants and raspberries.
Pairings
Excellent with cured meat especially Varzi salami, sausages, stuffed pastas like ravioli, stewed red and white meat and cheeses of medium seasoning.
Serving Temperature
14-16° C
Size
75 cl – 37,5 cl
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Bourgogne
Ampio alla base, stretto all’imboccatura.