Il difficile equilibrio di sapori e aromi del più nobile dei vitigni per un fugace incontro con il legno…
Turchè Pinot Nero
Oltrepò Pavese D.O.P.
Il difficile equilibrio di sapori e aromi del più nobile dei vitigni per un fugace incontro con il legno…
Grapes
Pinot Nero
Production Area
Torrazza Coste and Montebello della Battaglia
Winemaking
Destemmed grapes are macerated in contact with the skins for 7/10 days and then the fermented at controlled temperature.
A small part of resulting wine is transferred in barrels for the malolactic fermentation and then blended with the percentage stored in stainless steel vats.
The wine ages in wooden barrel for six months.
Imbottigliamento
Al termine della fermentazione il vino viene travasato in vasche di cemento dove riposa per almeno 6 mesi, successivamente il vino viene versato in botti di legno
per un ulteriore affinamento per un periodo di altri 6 mesi.
Appereance
Still wine of ruby red colour with delicate orange-like glints.
Alcohol
12,5% Vol
Tasting Notes
Intense long-lasting aroma of fruit and herbs well harmonized with some delicate spicy notes.
Pairing
Ideal with cured meat, pasta dishes, roasted lamb and grilled beef.
Serving Temperature
14-16° C
Size
75 cl
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Bourgogne
Ampio alla base, stretto all’imboccatura.