Dalle antiche origini mediorientali, il moscato ha trovato in Italia numerose aree d’elezione, dove sviluppare i suoi aromi intensi e dolci, quegli stessi che, secondo gli etimologisti, gli hanno dato il nome…
Dalle antiche origini mediorientali, il moscato ha trovato in Italia numerose aree d’elezione, dove sviluppare i suoi aromi intensi e dolci, quegli stessi che, secondo gli etimologisti, gli hanno dato il nome…
Grapes
Moscato Bianco
Production Area
Torrazza Coste, Codevilla, Borgo Priolo
Winemaking
Destemmed grapes are softly pressed and the must is instantly filtered and cooled in order to stop the fermentation and then stored in refrigerated tanks at 0°C.
The must is then transferred in autoclave to reactivate the fermentation until the alcohol level of 4.5°C is reached. Refermentation is stopped by decreasing the temperature. The wine is then microfiltered while it’s being bottled. All the points of passage from the autoclaves to the bottles are steam sterilized.
Imbottigliamento
All’atto della messa in bottiglia il vino viene microfiltrato e tutti i punti di passaggio dall’autoclave alla bottiglia vengono sterilizzati con il vapore.
Appearance
Lively deep straw yellow colour wine with golden glints.
Alcohol
4,5% Vol.
Tasting Notes
Intense and persistent, typically aromatic. The original primary aroma of Muscat is preserved and reminiscent of rosehip and sage leaf. Sweet, full-flavored with a citrus aftertaste and a long finish.
Pairings
Excellent when served with biscuits, creams and cakes.
Serving Temperature
4°-6° C
Size
75 cl
Technical sheet
Il bicchiere indicato
Sweet white wine Millesime
Stretto alla base, ampio nel corpo, stretto all’imboccatura.