Bonarda Morasca - Vino Frizzante Rosso Rubino

Briosa e morbida: la bonarda autentica, il rosso mosso per una tradizione quotidiana.

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Morasca Bonarda

Semi-sparkling Red wine

Oltrepò Pavese D.O.P.

Briosa e morbida: la bonarda autentica, il rosso mosso per una tradizione quotidiana.

Grapes

Croatina

Production Area

Torrazza Coste and Montebello della Battaglia

Winemaking

Destemmed grapes are macerated in contact with the skins for 7/10 days and then the fermented at controlled temperature. A residual sugar percentage allows the second fermentation A secondary fermentation is carried out afterward in sealed tanks to achieve the typical foamy appearance.

Imbottigliamento

L’imbottigliamento del vino è preceduto dalla rifermentazione dello stesso in autoclave, al fine di acquisire il
caratteristico aspetto spumoso.

Appareance

Lively wine of ruby red colour with delicate garnet glints.

Alcohol

12,5% Vol

Tasting Notes

Pleasant vinous notes and aromas of very ripe red and black fruits. As the red wine Oltrepò tradition dictates, petillance wins over the well-balanced palate and finishes with pleasant hints of liquorice.

 

Pairings

Ideal with cured meat especially Varzi salami, meat pasta dishes, cotechino and fresh of seasoned cheeses.

Serving Temperature

12-14° C

Size

75 cl

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Il bicchiere indicato

Bourgogne
Ampio alla base, stretto all’imboccatura.

Bicchiere Bourgogne