Malvasia Frizzante Oltrepò Pavese DOP - vino bianco frizzante

Uno, nessuno e centomila… Le Malvasie, tutte dal nome greco adattato dai Veneziani, sono tante: diversi vitigni, diverse vocazioni, diversi sapori. In Oltrepò è un fiore giovane e fresco.

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Malvasia

semi-sparkling

Oltrepò Pavese D.O.P.

Uno, nessuno e centomila… Le Malvasie, tutte dal nome greco adattato dai Veneziani, sono tante: diversi vitigni, diverse vocazioni, diversi sapori. In Oltrepò è un fiore giovane e fresco.

Grapes

Malvasia Bianca

Production Area

Torrazza Coste, Rovescala.

Winemaking

After soft pressing the must is separated from the skins. Some batches are cryo-macerated.
The must is transferred into thermo-regulated vats where fermentation starts. A second slow re-fermentation takes place in autoclave in order to develop carbon dioxide. Basically, the wine is bottled few months after production in order to preserve its typical aroma.

Imbottigliamento

Tendenzialmente il vino viene imbottigliato giovane affinchè possa mantenere il più a lungo possibile il tipico piacevole aroma.

Appearance

Lively bright lemon colour.

Alcohol

11,5% Vol.

Tasting Notes

Intense floral aroma of yellow rose and aromatic herbs like sage. The supple and mineral aroma is pleasantly stimulated by the effect of effervescence.

Pairings

Pairs well with vegetable and aromatic herb soups, omelettes, fish soups and creamy cheeses.

Serving Temperature

6-8° C

Size

75 cl

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Il bicchiere indicato

Chardonnay
Ampio alla base e stretto all’imboccatura da vino bianco leggero

Bicchiere Chardonnay